Over Hay Catering

Welkom op de website van Hay Catering!

U kunt kennismaken en genieten van de Armeense keuken in een vorm van
High Tea of in een vorm van Catering. Kijk voor meer informatie op Gerechten en Prijzen.

Hay’ betekent Armeen of Armeens in het Armeens. Mijn moeder en ik komen uit Armenië en wonen sinds 1999 in Nederland. Wij hebben Hay Catering in het leven geroepen vanwege veel vragen en interesse van onze omgeving voor de traditionele Armeense keuken. Maar ook omdat we trots zijn op deze gezonde en gevarieerde gerechten (meer hierover leest u verder).

Recepten van (groot)moeder op (klein)dochter
Zoals in veel andere culturen is ook in de Armeense cultuur het samen eten een zeer sociale bezigheid. Zo hebben we gerechten om iets te vieren, gerechten om onze gasten hartelijk te verwelkomen, gerechten om voor iets te bedanken, gerechten om te herdenken en om te rouwen.

De traditionele Armeense recepten worden al eeuwenlang van moeder op dochter en van grootmoeder op kleindochter overgedragen. Zo heeft mijn moeder het van haar moeder geleerd en ik weer van hen.

Elk gerecht heeft een eigen verhaal en roept bijzondere mooie herinneringen bij ons op. Graag delen wij deze verhalen en herinneringen met mensen die nieuwsgierig zijn naar Armeense keuken en die nieuwe smaakbeleving willen ontdekken.

Armeense Keuken
De Armeense keuken weerspiegelt in zijn gerechten en kooktechnieken zowel de geschiedenis en de geografie waar Armeniërs hebben geleefd, als de invloeden van buitenaf. De traditionele Armeense keuken werkt ook met gewassen en dieren die gekweekt werden in de gebieden die bevolkt werden door de Armeniërs.
De Armeense keuken behoort tot de keuken van het Midden-Oosten net zoals de Turkse keuken en de Perzische keuken. Tevens heeft de Armeense keuken invloeden van de Russische keuken (Oost Europa) . Deze keukens zijn door de eeuwen heen wederzijds door elkaar beïnvloed. Daarom wordt er in Armenië niet overwegend rijst, aardappelen of pasta gegeten. De gerechten zijn zeer gevarieerd.

Pure producten en (verse) kruiden
Bij de bereiding van de Armeense gerechten wordt volop gebruik gemaakt van verse groente, peulvruchten, noten, zaden, kruiden, vlees en vis.
De Armeense keuken wordt ook mede gekenmerkt door gebruik van bepaalde kruiden. Deze kruiden zijn o.a. koriander, peterselie, dille, basilicum, bieslook en wijnbladeren. Vers en gedroogd fruit is een belangrijk ingrediënt als toetje of tussendoortjes. Fruit, noten en gebak zijn onmisbaar bij de altijd gezellige koffietafels.
De Armeense keuken past goed in een gezond, gevarieerd en vaak ook in vegetarisch eetpatroon.
Omdat:
– Veel gerechten ook hun vegetarische varianten kennen;
– Veel verse groente, peulvruchten, noten en zaden in de gerechten worden gebruikt;
– Er voor het koken en bakken gebruik wordt gemaakt van uitsluitend (geklaarde) roomboter, zonnebloem- en olijfolie;
– Er geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen aan de gerechten worden toegevoegd.

Catering op maat
Met Hay Catering kunnen wij bij u thuis of op een door u aangewezen locatie catering op maat samenstellen. Voor oriëntatie kunt u alvast kijken op de pagina’s ‘Gerechten en prijzen’ en ‘Fotogalerie’. Hier kunt u zelf al een idee krijgen van wat wij te bieden hebben en wat uw gewenste arrangement ongeveer zal kosten.

We gaan graag met u in overleg om uw wensen en de mogelijkheden voor uw feest te bespreken.
Bel of mail ons gerust voor vragen.
Wij zouden het erg leuk vinden om bij te dragen aan een unieke invulling van uw evenement!

Hay Catering verzorgt graag een extra dimensie van smaak en beleving aan uw feest die niet snel vergeten zal worden!