Gerechten en prijzen

U kunt kennismaken en genieten van de Armeense keuken in een vorm van
High Tea (v.a. 10 personen)
of in een vorm van
Catering (v.a. 20 personen).

Prijzen per 1 januari 2017

Hay High Tea van 7 verschillende (zoete/hartige) gerechten naar keuze:  € 20,- p/p.
De prijs is inclusief gebruik van servies, aankleding, servetten et cetera.
Drinken is bespreekbaar.

Catering (v.a. 20 personen)
We bespreken graag de mogelijkheden en prijzen met u omdat het vaak om een
maatwerk gaat. Neem gerust contact met ons op.

Cateringservice van Hay Catering op locatie (v.a. 20 personen): v.a. € 120,-
Feestelijk aankleden van tafel(s), gebruik servies van Hay Catering, bediening en
afruimen na afloop.

Lezing / Presentatie
Hay Catering verzorgt graag lezingen of presentaties over de Armeense keuken en
de rijke Armeense cultuur. Hierbij kunt u denken aan (persoonlijke) verhalen
gecombineerd met beeld- en geluidsmateriaal. Vraag naar de mogelijkheden.

Thuiskok
Wilt u ons liever aan het werk zien en de verhalen horen? Dat kan! We komen graag
bij u koken. Een unieke ervaring voor u en uw gasten, in uw eigen vertrouwde omgeving.
Hoe gaat het in zijn werk?

 Samen met u stellen we het menu vast. Wij maken een
tijdschema en doen de boodschappen. We komen tijdig bij u thuis en gaan koken
(met of zonder hulp van u of uw gasten). Hierbij vertellen we alles wat jullie interessant
vinden over Armenie en de Armeense keuken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw keuken
er na afloop weer keurig uitziet
Neem voor deze mogelijkheden contact met ons op, dan stemmen we af op uw wensen.

Een greep uit onze gerechten

Soepen
Linzensoep – stevige maaltijdsoep met linzen en verse kruiden
Kippensoep – maaltijdsoep met groente, kip, aardappelen en rijst
Borshj – Armeense variant van de beroemde Russische bietensoep
Zomersoep – met aubergine, paprika, tomaten en okra
Sepas – een frisse soep op basis van yoghurt, met koriander en tarwe


Warme hapjes

Tolma – rolletjes van wijnblad of koolblad gevuld met gehakt, rijst en verse kruiden
Tolma – vegetarische variant, gevuld met een mix van peulvruchten en `zaden
Blindhik – rol van flensje gevuld met gehakt, rijst, uien en verse kruiden
Khatcha Pouri – hapje van (huisgemaakt) bladerdeeg met witte kaas en kruiden
Pouri – hapje van (huisgemaakt) bladerdeeg met gehaktvulling

Salades
Vinaigrette
– salade van bieten, wortel en verse kruiden
Kipsalade – salade met kip, walnoten, olijven en verse kruiden
Mozaïek – salade met rijst, paprika, komkommer, kool, mais en verse kruiden
Wortel-koolsalade – frisse rauwkostsalade met limoen en verse kruiden

Groentepasta’s op (zelfgebakken) meerzaden brood
Adjika – pasta van gemalen rode paprika’s en kruiden
Perets – grove pasta van wortel, ui, paprika en kruiden
Aubergine Ikra – fijne pasta van gegrilde aubergine met kruiden
Aubergine Bayandur – grove pasta van gebakken stukjes aubergine, uien en kruiden
Aubergine met noten – plakje of rolletje gebakken aubergine met een pasta van noten en zure room
Kaas-tomaat hapje – tomaat op een broodje met een pasta van zure room, kaas en verse kruiden

Hapjes met Lawash (Armeens platbrood)
Lawasheirol – met boter, ei en een speciale mix van verse kruiden
Lawash-kaas-rol – met witte kaas en een mix van verse kruiden

Gebak
Ideaal – gebakje met karamelcrème en walnoten
Baklava  – gebakjes van (zelfgemaakte) bladerdeeg, walnoten en honing
Megrow –  gebakjes met honing
Ptichi Molokogebakjes met een topping van chocoladeglazuur
Ghatta – Armeense boterkoek
Chocolade taartjes – met botercrème of chocoladecrème
Vruchtengebak – gebakjes met verse (seizoens-) vruchten